Rzemiosło Cech Bytom Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Bytomiu

Aktualności

XIII Bal Karnawałowy Cechu

06 lutego 2016 r. (sobota) o godz. 20.00 odbył się  XIII „Bal Karnawałowy Rzemiosła” organizowany przez nasz Cech w Restauracji „Parkowa” w Tarnowskich Górach, ul. Wyszyńskiego 1.

  

  

 

W karnawałowy nastrój tanecznymi krokami wprowadzi nas zespół DUO-CONCERT.

 

Wzorem lat ubiegłych nie zabrakło wspaniałych atrakcji, na czele z konkursem z nagrodami i licytacją, z których dochód został przeznaczony w tym roku na potrzeby naszego Cechu – (modernizacja aluminiowej instalacji elektrycznej w budynku Cechu).

 

 

Organizatorzy zadbali o smaczne Menu:

 

Kolacja I: Krem ze świeżych borowików z dodatkiem groszku ptysiowego; Sztufada /pieczeń wołowa marynowana w zalewie winnej z warzywami, duszona z ciemnym piwem/ podana z białymi kluskami w towarzystwie buraczków z chrzanem ;

 

Bufet: Melanż owocowy z gałką lodów;

 

Napoje: kawa, herbata, woda n/gaz. z cytryną, soki owocowe - bez ograniczeń; Alkohol własny lub zakupiony w lokalu;

 

Przekąski zimne: pasztet szlachecki z gęsiny z żurawiną, rolada Parkowa z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek, papryki, rolada z boczku faszerowana mięsem, tymbaliki drobiowe i ozorkowe, befsztyk tatarski z jajem, ogórkiem i cebulką, rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym, tatar z łososia, roladki serowe z pieczarkami i papryką, jaja faszerowane różnymi pastami, jajeczka przepiórcze z kawiorem, wrapy z różnym nadzieniem podawane z salsą, pieczywo podane z masłem;

 

Kolacja II: Udziec pieczony z miodem, goździkami i podlewany piwem, podany z kapustą mieszaną  z ziemniakami i boczkiem, dodatek chrzanu i musztardy do smaku.