18.03.2017 r. odbyła się Gala Rzemiosła św. Józefa i św. Klemensa.
W programie:
godz. 16 30 Msza Św. w Kościele Św. Jacka ul. Matejki 1 (wejście do Kościoła od ul. Witczaka)
z udziałem wojskowej orkiestry dętej;
po zakończeniu Mszy Św. uroczysty przemarsz
z orkiestrą do Restauracji „Myśliwska”
przy ul. Alojzjanów 27;
godz. 18 00 rozpoczęcie części oficjalnej Gali:
UROCZYSTOŚĆ UŚWIETNIł ZESPÓŁ MUZYCZNY JANUSZA ŚLIWKI.
Program artystyczny:
Menu na Galę Rzemiosła Św. Józefa i Św. Klemensa
dnia 18.03.2017 r.
DANIE GŁÓWNE:
mieszki schabowe, kluski śląskie tarte, biała kapusta zasmażana z boczkiem, surówka z lodowej sałaty z ogórkiem;
DESER:
tort okolicznościowy, ciasto;
NAPOJE:
kawa, herbata, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną – bez ograniczeń, alkohol 0,5 l. na parę;
ZIMNE ZAKĄSKI NA BUFECIE:
pasztet z dziczyzny z chrzanem żurawinowym, terryna z indyka z pistacjami, rolada serowa z pieczarkami, pasztet jajeczny z chrzanem, sushi z warzywami i surimi, galantyna z indyka ze śliwką owijana bekonem, drobiowe cygara w sezamie, nugetsy w płatkach kukurydzianych, drobiowa galareta z warzywami, schab pieczony z pasta chrzanową w galarecie, tatary z jajkiem przepiórczym, plastry pomidora z serem i sosem czosnkowym, pomidorki koktajlowe z sałatka krabową, jajka faszerowane z szynką i szczypiorkiem, kuleczki serowe w posypce orzeszkowej, sałatka z grillowanym kurczakiem w kokilkach, sałatka śledziowa z żurawiną w kokilkach, zimne sosy – tatarski, chrzanowy, musztardowy, masło, pieczywo;
DANIA CIEPŁE:
barszcz czysty z panierowanym pierogiem i diablotką z ciasta francuskiego.