Rzemiosło Cech Bytom Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Bytomiu

Aktualności

Gala Rzemiosła, Piekarzy i Cukierników 2017

18.03.2017 r. odbyła się Gala Rzemiosła św. Józefa i św. Klemensa.  

 

  

 

galarzemiosla2017

 W programie:

 

godz. 16 30  Msza Św. w Kościele Św. Jacka ul. Matejki 1 (wejście do Kościoła od ul. Witczaka)
z udziałem wojskowej orkiestry dętej

       po zakończeniu Mszy Św. uroczysty przemarsz 
z orkiestrą do Restauracji „Myśliwska”
przy ul. Alojzjanów 27;
 
godz. 18 00  rozpoczęcie części oficjalnej Gali:  
  • odznaczenia, wyróżnienia dla rzemieślników i pracowników z Firm;
  •  uroczysta kolacja.

 

UROCZYSTOŚĆ UŚWIETNIł ZESPÓŁ MUZYCZNY JANUSZA ŚLIWKI.

  
 

Program artystyczny: 
  • występ młodych artystów z Bytomia i Radzionkowa,
  • wiele dodatkowych niespodzianek.

 

Menu na Galę Rzemiosła Św. Józefa i Św. Klemensa

 dnia 18.03.2017 r.

 

DANIE GŁÓWNE:

mieszki schabowe, kluski śląskie tarte, biała kapusta zasmażana z boczkiem, surówka z lodowej sałaty z ogórkiem;

 

DESER:

tort okolicznościowy, ciasto;  

 

NAPOJE:    

kawa, herbata, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną – bez ograniczeń, alkohol 0,5 l. na parę;

 

ZIMNE ZAKĄSKI NA BUFECIE:

pasztet z dziczyzny z chrzanem żurawinowym, terryna z indyka z pistacjami, rolada serowa z pieczarkami, pasztet jajeczny z chrzanem, sushi z warzywami i surimi, galantyna z indyka ze śliwką owijana bekonem, drobiowe cygara w sezamie, nugetsy w płatkach kukurydzianych, drobiowa galareta z warzywami, schab pieczony z pasta chrzanową w galarecie, tatary z jajkiem przepiórczym, plastry pomidora z serem i sosem czosnkowym, pomidorki koktajlowe z sałatka krabową, jajka faszerowane z szynką i szczypiorkiem, kuleczki serowe w posypce orzeszkowej, sałatka z grillowanym kurczakiem w kokilkach, sałatka śledziowa z żurawiną w kokilkach, zimne sosy – tatarski, chrzanowy, musztardowy, masło, pieczywo;

 

DANIA CIEPŁE:

      barszcz czysty z panierowanym pierogiem i diablotką z ciasta francuskiego.